صنعت دندانپزشکی در عصر حاضر پیشرفت های بسیاری نموده است و روش های ترمیم دندان ها، دیگر با مواد مصنوعی مانند آمالگام، کامپوزیت، پرسلن و … انجام می گیرند. در کنار پیشرفت هایی که در زمینه مواد مورد استفاده صورت گرفته است، تجهیزات و ابزار های تخصصی تری نیز تولید و در اختیار دندانپزشکان قرار گرفته است. قلم های دندانپزشکی نیز یکی از لوازم دندانپزشکی بشمار میروند. در این مقاله قصد داریم شما را با اسم قلم های دندانپزشکی و یا به عبارتی اسم قلم های کامپوزیت آشنا کنیم.
خرید کامپوزیت دندانپزشکی از شرکت تامین کننده تجهیزات دندانپزشکی سورنا دنتال:
لیست کامل اسم انواع قلم های دندانپزشکی :
لیست کاملی از انواع قلمهای دندانپزشکی به شرح زیر است:
- قلم براکت
- قلم روغنی
- قلم سوپاپ
- قلم عصب کشی
- قلم تخت کننده
- قلم فیبر
- قلم پولیش
- قلم پریو
- قلم زیپر
- قلم اسکالر
- قلم ایمپلنت
- قلم ارتودنتیک
- قلم آمالگام
- قلم پروفایل
- قلم مالتی فانکشن
- قلم کارو
- قلم کاربید
- قلم فورپس
- قلم جت
- قلم سینوجتیک
- قلم های نوری (LED و لیزر)
- قلم استخوانی
- قلم دندان سازی
- قلم کمپوزیت
- قلم آبزیمی
- قلم ایمپرسیون
- قلم ماسکینگ
- قلم دای کت
- قلم چسب دندان
- قلم بوندینگ
لازم به ذکر است که این لیست ممکن است با توجه به پیشرفت های جدید در صنعت دندانپزشکی به روز شود و قلم های جدیدی به این لیست اضافه شوند.
همچنین بخوانید: کامپوزیت ips چیست ؟
در ادامه مقاله چند مورد از اسم قلم های دندانپزشکی که بهترین هستند و کیفیت بیشتری دارند اشاره می کنیم:
اسم قلم های کامپوزیت :
- Beavertail Burnisher
- Flat Plastic Burnisher
- Ball Burnisher
- Acorn Burnisher
- Pear Shaped Burnisher
- T-Ball Burnisher
- Rotary Burnisher
معرفی اسم انواع قلم های دندانپزشکی : قلم دندانپزشکی چیست؟
براش ها یا قلم های دندانپزشکی عمدتا به منظور قرار دادن کامپوزیت دندان در محل موردنظر به کار می روند. برای تولید این قلم ها معمولا از فلزاتی مانند آلیاژ استیل استفاده می شود که یک لایه اکسید تیتانیوم بر روی آن قرار می گیرد. استفاده از این لایه می تواند فیلر را بر روی سطح دندان به صورت یکدست و یکنواخت قرار دهد.
توصیه می کنیم در صورتی که قصد خرید قلم دندانپزشکی دارید با اسم قلم های دندانپزشکی کاملا آشنا شوید تا از نوع مرغوب و با کیفیت آنها خریداری نمایید؛ چرا که با قلم های بی کیفیت نمی توان ترمیم دندانی مناسبی را انجام داد زیرا باید با صرف هزینه و وقت بیشتر، دندان را مجددا ترمیم نمود. توجه به این مساله مهم می تواند انتخاب قلم های با کیفیت از سوی دندانپزشکان را توجیه نماید.
برای خرید کامپوزیت ips و اطلاع از قیمت کامپوزیت گرادیا با کارشناسان سورنا دنتال در ارتباط باشید:
معرفی انواع قلم های کامپوزیت : انواع قلم های کامپوزیت کدام اند؟
در واقع کامپوزیت دندان را می توان ماده ای خمیری شکل معرفی نمود که با ترکیب پلاستیک و سرامیک حاصل می شود. اصلی ترین ماده ای که برای پر کردن حفره های ایجاد شده در دندان به کار می رود کامپوزیت است. دندانپزشک مقدار مناسبی از کامپوزیت متناسب با رنگ دندان را در داخل حفره قرار داده و آن را سفت می کند.
تناسب رنگ کامپوزیت با رنگ دندان ها به اندازه ای زیاد است که در برخی مواقع حتی تشخیص آنها از یکدیگر مشکل است. لازم به ذکر است که شما می توانید این خمیر آماده را در رنگبندی های مختلف تهیه کنید تا متناسب با رنگ دندان بیمار از آن استفاده نمایید.
قلم کازمودنت یا Cosmodent Brush یکی از پرکاربرد ترین ها
از جمله تولیدات محبوب و پر فروش شرکت آلمانی کازمودنت می توان به قلم های کامپوزیت آنها اشاره کرد که در سه اندازه و شکل مختلف در بازار موجود هستند. بیشترین کاربری این نوع قلم ها در اعمالی چون اپک و تینت، مواد چسبنده و باندینگ، حذف سیمان مازاد قبل از مرحله پلیمریزاسیون و همچنین سایلن می باشد.
با استفاده از قلم کامپوزیت کازمودنت سایز یک می توان ترمیم هایی که جزئیات ظریف و حساس تری دارند را انجام داد. در حقیقت اعمال اپک و تینت بیشتر توسط سایز یک انجام می شود که ظرافت بیشتری را می طلبند. سایزهای دو و سه این نوع قلم کازمودنت نیز می توانند برای بقیه ترمیم ها از قبیل اپلای نمودن مواد سایلن، باندینگ و همچنین حذف سیمان قبل از مرحله پلیمراسیون به کار روند.
برای خرید کامپوزیت جیانیال و کامپوزیت آی پی اس از سایت تجهیزات دندانپزشکی سورنا دنتال کلیک کنید.
قلم بیسکو یا Bisco NB Instruments یکی از محبوب ترین ها
قلم های Bisco NB Instruments ساخت شرکت آمریکایی بیسکو هستند که با هدف تامین نیاز دندانپزشکان طراحی شده اند. این قلم روکشی از تیتانیوم دارد و هندلینگی آسان و راحت خواهد داشت. این ویژگی ها موجب می شود قلم بیسکو به مواد ترمیمی از قبیل کامپوزیت نچسبد و وزن سبکی داشته باشد.
حساسیت تماسی قلم کامپوزیت بیسکو به دلیل سبک وزن بودنش، بسیار بالا است. با توجه به ویژگی های این قلم می توان گفت با وجود ابعاد بزرگ آن، کاربری راحتی دارد. البته تاثیر طراحی ارگونومیک آن را در این خصوص نباید فراموش کرد. قلم کامپوزیتی بیسکو را می توانید در کیت های چهارتایی و یا حتی تکی خریداری کرد.
شرکت بیسکو قلم های کامپوزیت مختلفی را تولید نموده است که هر کدام برای کاربرد خاصی طراحی شده اند:
- قلم کامپوزیت NB Anterior: اصلی ترین کاربری این نوع قلم در ونیرها و ترمیم های دندان های قدامی است.
- قلم کامپوزیت NB Carver: شکل دهی به کامپوزیت و برداشتن آن، می تواند با استفاده از این قلم به راحتی انجام بگیرد.
- قلم کامپوزیت NB Occlusional: ایده ال ترین ابزار برای شکل دهی به سطح کنار کامپوزیت قلم NB Occlusional است.
- قلم کامپوزیت NB Mini Plugger: به منظور شکل دهی به کامپوزیت و همچنین پک نمودن آن، می توان از این نوع قلم که دارای دو سری مختلف است استفاده نمود. این سری ها دارای قطرهایی به اندازه 1.5 و 2 میلیمتر هستند.
قلم دندانپزشکی و یا قلم کامپوزیت دندانپزشکی چه تفاوتی دارند؟
همان طور که اشاره شد کامپوزیت از مواد رزینی تشکیل شده است که می تواند مانند روکشی سطح دندان را پوشش دهد. ترمیم شکستگی ها، پر نمودن حفره ها و آسیب های خارجی دیگری که ممکن است برای دندان ها اتفاق بیفتد با این روکش ترمیم می شود. کامپوزیت دندان توسط ابزار های خاصی بر روی دندان قرار می گیرد که یکی از آنها قلم کامپوزیت است.
معمولا قلم کامپوزیت به صورت دو طرفه به فروش می رسد که کاربری بسیاری در درمان با کامپوزیت دارد. آیا شما با اسم قلم های دندانپزشکی آشنا هستید؟
همچنین بخوانید: تفاوت کامپوزیت گرادیا و جیانیال
کاربرد قلم کامپوزیت چیست؟
در فرایند قرار دادن کامپوزیت چه به عنوان روکش و چه برای پر کردن حفره های دندان، قلم های کامپوزیت از ابزارهای موردنیاز هستند. اصلی ترین کارایی این قلم ها صیقل دادن سطوح است. به عبارتی قلم های کامپوزیت به منظور صاف و صیقلی نمودن سطح دندان به کار می روند.
قلم های کامپوزیت و اهمیت آنها
در صنعت دندانپزشکی قلم های دندانپزشکی جزو لوازم پر کاربرد هستند که نمی توان نقش آنها را نا دیده گرفت. در سراسر جهان شرکت های تولیدی بسیاری وجود دارند که این ابزارها را تولید و در اختیار خریداران قرار می دهند. اما نباید اهمیت استفاده از انواع با کیفیت این قلم ها را انکار نمود. قلم های کامپوزیت بی کیفیت با ایجاد چسبندگی به مواد ترمیمی و یا ایجاد سطوح غیر ایده ال می توانند موجب بروز مشکلاتی برای دندانپزشک و بیمار شوند.
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با اسم قلم های کامپوزیت که فروش بالایی دارند و به عبارتی محبوب تر هستند آشنا کنیم. امیدواریم به هنگام خرید بتوانید انتخاب درستی داشته باشید.
طراحی قلم دندانپزشکی به چه صورتی انجام می شود؟
نوک قلم های کامپوزیت باریک هستند که این امر راحتی استفاده از آنها را تسهیل نموده است. این قلم ها تنها یک سری پهن دارند که مختص پخش کردن مواد می باشد که منحصرا برای این کار استفاده می شود. این سری پهن می تواند کامپوزیت را به راحتی و با سرعت بیشتری بر روی سطح دندان پخش کند و به این ترتیب کارها سرعت بیشتری خواهند داشت.
در طراحی اغلب قلم های دندانپزشکی خمیدگی کوچکی در نظر گرفته شده است. علت وجود این خمیدگی را می توان کمک به فشرده سازی مواد کامپوزیت دانست. بهتر است اشاره کنیم فشاری که قلم ها بر روی دندان برای فشرده سازی کامپوزیت وارد می کنند، به اندازه ای نیست که بتواند به عصب دندان آسیب بزند.
حتی می توان گفت فشار قلم به قدری کم است که بیمار آن را احساس نخواهد کرد ولی در عین حال می تواند کامپوزیت را به سطح دندان به راحتی بچسباند. در ادامه به اسم قلم های کامپوزیت اشاره می کنیم.