لیست وسایل ترمیمی دندان

🦷 گوده

خمیر پروفیلاکسی، مواد اکریلیک و آمالکام، مواد باندینگ، سیمان رزین و مواد پالیش را می توان با ابزاری به نام گوده میکس نمود. این وسیله مصارف زیادی در دندانپزشکی دارد. استفاده از گوده همچنین می تواند از سفتی کامپوزیت نیز جلوگیری کند زیرا شفاف نیست و مانع از عبور نور از آن می گردد.

🦷 آمالگاماتور

ماده ای که دندانپزشکان برای پر کردن دندان های ترمیمی از آن استفاده می کنند آمالگام نام دارد. مس، قلع، جیوه، نقره، سرب و … ترکیبات آمالگام را تشکیل می دهند. بهتر است به این مورد اشاره کنیم که آمالگام به حالت پودری بدون جیوه تهیه می شود زیرا ترکیب جیوه با مواد دیگر موجب خشکی و سفتی آمالگام خواهد شد. 

با توجه به مطالب بالا پزشک باید در زمان استفاده آمالگام را با جیوه ترکیب و برای پر کردن دندان از آن استفاده کند. دستگاه آمالگاماتور مانند یک همزن می تواند این ترکیب را تهیه و خمیری همگن در اختیار پزشک قرار دهد.

🦷 اکسکاواتور

برای آماده سازی حفره دندان، لازم است عاج نرم دندان را برداشته و یا قسمتی از آن را تراش دهیم. این کار توسط ابزار تخصصی اکسکاواتور دندانپزشکی انجام می گیرد.

🦷 قلم زاویه ساز

قلم زاویه ساز همان طور که از نامش پیدا است به منظور مشخص نمودن زوایای نقطه ای و خطی در حفره دندان به کار می رود. شکل دهی این زاویه ها توسط قلم زاویه ساز روند درمان را تسهیل خواهد داد.

🦷 تریمر

در مواردی که مینای دندان بدون ساپورت باشد می توان آن را با ابزاری به نام تریمر برداشت. علاوه بر این عملیات پخ کردن قسمت های دیواری سرویکالی نیز توسط این ابزار تخصصی دندانپزشکی انجام می گیرد.

🦷 هچت

از دیگر لوازمی که برای آماده سازی دندان ها به کار می رود هچت است. عملیات صاف کردن کف حفره های تراشیده شده و دیواره های دندان توسط این ابزار کاربردی انجام می گیرد. حتی شما می توانید مینای دندان های بدون ساپورت را با این ابزار بردارید.

🦷 چیزل

کارایی این ابزار تقریبا شبیه به هچت است و می تواند به منظور برداشتن مینای دندان در مواردی که ساپورت ندارد به کار رود. برای ایجاد تغییرات لازم در برجستگی های استخوان و یا شکل آنها از چیزل استفاده می گردد. نوک چیزل دارای شیب یا بول در یک یا دو طرف آن می باشد. چیزلی که یک بول دارد مناسب شکل دهی به استخوان بوده و نوعی که دارای دو بول است برای چند تکه کردن دندان به کار می رود.

🦷 هومینایی

در کلینیک های دندانپزشکی به منظور صیقلی و صاف کردن دیواره ها و کف حفره دندان از ابزاری به نام هومینایی استفاده می کنند. علاوه بر این ممکن است پزشک قصد شکل دادن به زوایای خطی در حفره دندان را نیز داشته باشد که استفاده از این ابزار گزینه مناسب تری خواهد بود.

🦷 اپلیکاتور

اپلیکاتور یا همان میکروبراش متریال دندانی، از جمله لوازم پر مصرف در مطب های دندانپزشکی می باشد. برای قرار دادن مواد ترمیمی از جمله سیمان، رزین، اچ که در محلول های هموستاتیک، باندینگ، فلوراید و نرم کننده ها بر روی دندان استفاده می شوند، اپلیکاتورها ابزار مناسبی هستند. 

در حقیقت اپلیکاتورها براش های کوچک و در عین حال ظریفی هستند که دسترسی به مناطق دور از دسترس حفره دهان را تسهیل می کنند. از دیگر کاربردهای این ابزار می توان به کمک به استفاده از پرایمرها، مواد چسبنده و نیز وارنیش ها و ژل های سفیدکننده دندان اشاره نمود.

🦷 پلاستیک اینسترومنت

در لیست لوازم دندانپزشکی برای دستیاران نبایستی اینسترومنت دندانپزشکی را فراموش کنید. این ابزار تخصصی از ضروریات کار دندانپزشکان است که حساسیت بسیار زیادی دارد. به همین دلیل نگهداری آن باید با دقت زیاد و نیز رعایت موارد ایمنی صورت بگیرد. 

جا به جایی، بسته بندی، ضدعفونی کردن، تمیزکاری و پاکسازی این ابزار نیاز به تخصص کافی در این خصوص دارد و نباید بدون آموزش این موارد اقدام به کار و یا نگهداری از اینسترومنت نمود. ممکن است انجام دقیق این کارها زمان بر باشد ولی می تواند موجب افزایش کیفیت کار پزشک و ایمنی کار، افزایش بهداشت محیط و نیز تامین سلامت بیماران گردد. 

کاربرد اصلی اینسرومنت را می توان برداشتن مواد از داخل حفره دندان و نیز حمل مواد و قرار دادن آنها در داخل حفره دندان دانست.

🦷 اسپاتول همزن

از دیگر ابزارهای دندانپزشکی که کاربری زیادی دارد اسپاتول همزن است. این وسیله علاوه بر کلینیک های دندانپزشکی، در لابراتوارهای دندانپزشکی نیز به کار می رود. عمده کاربرد این ابزار برای نرم و پخش کردن سیمان ها، قالب ها و موم ها می باشد. هم زدن مواد دندانی با این ابزار به راحتی انجام می گیرد.

🦷 حامل آمالکام

اگر در حال آموزش لوازم دندانپزشکی و آشنایی با آنها هستید، بهتر است با این ابزار نیز آشنا شوید. برای برداشتن و انتقال انواع مختلف آمالکام، نیاز به ابزار خاصی است که بتوان این مواد را درون حفره دندان قرار داد. با حامل آمالکام می توانید این کار را به سادگی انجام دهید.

🦷 متراکم کننده آمالکام

متراکم کننده آمالکام یا همان کندانسورها برای عملیات پر کردن دندان و متراکم کردن آمالکام به کار می روند. دندانپزشکان از این ابزار بیشتر به منظور ترمیم دندان های خلفی استفاده می کنند. شکل ظاهری این وسیله به حالت تخت است که دارای نوکی با قطرهای متفاوت می باشد. تفاوت قطر نوک کندانسورها موجب می شود تا پزشک بتواند برای ترمیم دندان های مختلف از نوع مناسب آن استفاده کند.

🦷 کارور

کارور از لوازم دندانپزشکی است که دارای سه جزء اصلی ساق، دسته و تیغه می باشد. تیغه و یا همان قسمت انتهایی کارور برای شکل دهی به کامپوزیت و یا مواد، دارای طرح های مختلفی است. در ضمن قطر و طول دسته های کارور نیز انواع مختلفی دارد. 

از کارور می توان به منظور فرم دهی به آمالگام استفاده کرد تا اکلوژن و آناتومی دندان به شکل صحیحی تامین گردد.

🦷 نگهدارنده کاغذ آرتیکولاسیون

برای بررسی حرکات سنتریم در دندانپزشکی از کاغذ آرتیکولاسیون استفاده می شود. برای نتیجه گیری بهتر باید این کاغذ را با ابزار خاصی نگه داشت که این کار را با نگهدارنده مخصوصی که برای این کار طراحی شده است انجام می دهند.

🦷 چاقوی آمالگام

به منظور حالت دهی به ترمیم های انجام شده توسط آمالگام بین دندانی و همچنین ترمیم دیواره های کناری دندان های پر شده و شکل دهی به کانتور می توان از چاقوی آمالگام استفاده کرد.

🦷 تفنگ کامپوزیت

برای حمل و جا به جایی راحت و آسان کامپوزیت از ابزاری به نام تفنگ کامپوزیت استفاده می گردد. این ابزار می تواند به سهولت انجام کار کمک نماید.

🦷 نوار پالیش

با برداشتن سطوح پروگزیمال به یک دیوار موقت نیاز داریم تا فرصتی ایجاد گردد و بتوان بقیه فرایند ترمیم را انجام داد. نوار پالیش می تواند این دیوار موقت را تشکیل دهد.

🦷 نگهدارنده ماتریس

از این وسیله برای ایجاد ثبات و نگهداری نوارهای ماتریس می توان استفاده کرد.

🦷 برنیشر

در ادامه آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار به ابزاری به نام برنیشر یا همان براق کننده می رسیم. از این ابزار به منظور صاف نمودن آمالگام بعد از مرحله متراکم نمودن آن استفاده می شود. علاوه بر این فرم دهی به نوار ماتریس پیش از قرارگیری و حالت دهی اولیه آمالگام می تواند توسط برنیشر انجام بگیرد.

🦷 وج

در برخی موارد ممکن است پایه دندان در اثر پوسیدگی از بین رفته باشد که در این مواقع برای نگداشتن دندان از نواری به نام ماتریکس استفاده می گردد. ماتریکس نیز برای ثابت ماندن نیاز به ابزاری به نام وج دندان دارد. وج دندان می تواند این نوار را هم راستا با لبه لثه دندان و حفره های مربعی شکل آن نگهدارد. به این ترتیب پزشک می تواند فرایند ترمیم را با دقت مضاعفی انجام دهد. 

ایجاد فاصله بین دندان ها از دیگر کاربردهای وج دندان است. به عبارتی این ابزار بین دو دندان قرار گرفته و با ایجاد فاصله بین دندان ها، به جداسازی آنها از دندان های هم ردیف شان کمک می کند. به این ترتیب  فرایند ترمیم به راحتی انجام می گیرد.

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

نوار کناری
منو
خانه
فروشگاه
حساب من